Poszukuje kilku części do trampka 650
| Autor |
Wiadomość |
|
suchyqwe
romeciarz
Dołączenie: 22.07.2010, 21:26 Posty: 34 Miasto: Kraków
|

22.07.2010, 21:45 Poszukuje kilku części do trampka 650
Planuje zakup transalpa z 2001 rocznika , problem w tym ze jest ona trochę uszkodzony i nie wiem czy dostane do niego następujące części. więc nie wiem czy go kupić czy możne kupić innego. cena to 5500 zl razem z nowym bakiem... do tego dojdą ceny nowych owiewek lampy licznika błotnika kierunków no i malowania... przebieg motor ma mały pochodzi z Francji... czy jest to dobra opcja zęby go kopic i zrobić czy to się opłaci. Przedni reflektor CAŁY oraz zegary CAŁE.(chodzi o cały komplet ) przedni błotnik nie muszą być to części nowe, ale muszą być sprawne i nie uszkodzone.(np pęknięty klosz reflektora etc) uszkodzone są także owiewki prawej strony oraz kierunkowskazy oraz bak ale są to części raczej dostępne. jeżeli ktoś ma dostęp do części z rozbitych motocykli jakiegoś szrotu, albo jakiegoś dealera części (oczywiście nie oryginalnych bo musiał bym za sam reflektor zapłacić fortunę) to prosił bym o kontakt na maila suchyqwe@gmail.comoto zdjęcie motocykla:   z góry dziękuję i pozdrawiam
_________________ Cennik części zamiennych Strona 1 Strona 2 Strona 3
Sprzedam, dźwignia tylnego hamulca (komplet), prawy set (uszkodzony)
|
|
|
|
 |
|
matti21sk
dwusuwowy rider
Dołączenie: 02.12.2008, 10:52 Posty: 186 Miasto: Bydgoszcz
|

23.07.2010, 13:50 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
owiewki przó używane + malowanie 1000 dostępne owiewki przód nowe ( tylko ASO) 2200 - już fabryczne malowanie blotnik przod - uzywka + malowanie 400 ( nowy pomalowany 700) ceny owiewek na tył+malowanie 600 okular lampy+zegary komplet nowe + prosty stelaż lampy- w sumie do dostania tylko w ASO Honda razem 4500-5000zł Lampa uzywka 1200 ( widzialem ostatnio na allegro) musisz się śpieszyc z zakupem, bo to chodliwy towar. lampa nówka około 2000 - ale widzę, że akurat orientujesz się w jej cenie. Do tego kierunkowskaz/y, naklejki, zmarnowany czas i robocizna. Moim zdaniem nie warto kupowac tego srzetu za taką kasę bo jest to typowy golas, remont jest kasochłonny, w cenie zakupu+remontu kupisz już zdrowego sprzęta w tym modelu. pzdr 
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

23.07.2010, 15:56 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
no wlasnie nie wiem bo pliczylem ze moze mi wyjsc 9 tys za to jak to zrobie jakos tanio (malowanie bede mial za darmo) jeszcze mam pytanie o cene regulacji silnika, oraz cene nowych dobrych zebatek i dobrego lancucha.
(owiewki widzialem na allegro po 200 zl dobre przod 200 i ta tylna tez 200... najgorzej widze ze jest z tym reflektorem to sa jakiech chorendalne ceny tego)
ps: majsterkowanie to dla mnie nie probelm a czasu mam duzo wolnego wiec takie inne kosmetyczne sprawy jak pomalowanie wydechu czy lagow to nie problem... aha a bak dobry mam w cenie motoru bo mi sprzedawca dorzuci
ma ktos moze numer albo jakies namiary na jakis sklep z uzywanymi czesciami do trampkow.. to by mi sie przydalo
|
|
|
|
 |
|
tropas
wiejski tuningowiec
Dołączenie: 25.01.2009, 13:28 Posty: 86 Miasto: Zielona Góra
|

23.07.2010, 16:42 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Łańcuch DID plus zębatki SUNSTAR 500zł właśnie jestem po zakupie. Jest to najczęściej polecany zestaw. A jak lubisz majsterkować i masz czas to znajdziesz na forum jak zrobić regulację silnika samodzielnie. Co do naprawy tego trampka to tak jak kolega wyżej pisał, nie jest to szczególnie opłacalne a do tego nie wiesz czy nie przytrafi się niespodzianka w postaci krzywej ramy, lub chociażby np rozwalonej od środka główki ramy przez co co chwila siadają łożyska (kolega tak miał, wprawdzie nie w Trampku, zrobił ale kosztowało sporo). Ja kiedyś rozwaliłem dominatora, lampa plastiki itp i zamiast robić na oryginał kupiłem jakąś akcesoryjną lampę i zrobiłem po swojemu, nawet nieźle wyszło no i dużo taniej, więc jest to też jakaś opcja, ale pamiętam że trochę zabawy było no i poprawki bo to lampa przestała świecić, kierunek się odkręcił itd itp.
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

23.07.2010, 17:43 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
w sumie ustawic silnik jestem sam w stanie... co do tej akcesoryjnej lampy to napewno jest swietny pomysl ale nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie (wizualnie) co do ramy to nie jest krzywa i przedni widelec takze jest prosty. jakis francus wypieprzyl sie nim ale motocykl w nic nie uderzyl. tylko bok jest zdarty. jak sie pusci kierownice to jedzie sie prosto . a co do tej glowki ramy to nie mam pojecia. jest opcja zeby to jakos sprawdzic?
a jesli kupowal bym transalpa z powiedzmy lat 2001-02 ile musial bym waszym zdaniem zaplacic za motocykl w DOBRYM STANIE.
|
|
|
|
 |
|
tropas
wiejski tuningowiec
Dołączenie: 25.01.2009, 13:28 Posty: 86 Miasto: Zielona Góra
|

23.07.2010, 20:39 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Jak lagi są proste to o tą główkę ramy nie masz się co martwić, tamten kolega miał moto uderzone od czoła i zgięte lagi. Jeśli nawet miałeś możliwość się przejechać i zobaczyć jak się prowadzi to może i warto się pobawić w poskładanie tego. Przynajmniej wiesz co jest zepsute i że żaden kowal tego nie prostował, kupując całego trampka w okazyjnej cenie nie będziesz wiedział czy nie był sprowadzony w dużo gorszym stanie niż ten. A za dobrego ze znaną przeszłością, małym przebiegiem z wiarygodnego źródła itd to trzeba na pewno dać sporo więcej niż 9tys. Wybór należy do Ciebie. P.S. A o regulację to pytasz bo nie wiesz kiedy coś było robione i chcesz po prostu zrobić, czy coś nie chodzi jak należy?
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

23.07.2010, 21:13 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
silnik pracuje bardzo ladnie  chodzi o to ze nie wiem kiedy byla robiona regulacja i czy w ogule byla od nowosci przebieg ma chyba ten motor 20 tys chodz nie pamietam a mi ten koles co sprzedaje mowi ze co ci goscie we francji to nie dbaja i nei robia takich rzeczy zbyt czesto... chce poprostu zrobic regulacje bo chce wystartowac z tym motorem w jak najlepszym stanie i dla swietego spokoju. ten facet co ma ten motor to zajmusje sie wlasnie sprowadzaniem i sprzedarza takich motorow. sam tez je naprawia. ma kilka innych fajnych maszyn. ok dzieki  jeszcze moglbym prosic o wypowiedz kogos kto zrobil sobie przedni reflektor z nie oryginalnych czesci tylko akcesoryjnych swiatel i tylko wpasowal ... jakies porady jesli ma albo cos. ps: mozecie mi polecic jakas dobra wysoka szybe akcesoryjna?
|
|
|
|
 |
|
kuzi4
zgłębiacz wskaźników
Dołączenie: 17.03.2010, 21:15 Posty: 47 Miasto: Chrzanów
|

29.07.2010, 23:02 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Ja bym takiego motocykla nie kupował. Po pierwsze to albo leciał na łeb przez kierownicę, albo dostał się pod stado "baseboolistów" cechujących się brakiem szyji... Nie masz pewności, że kąty ramy są zachowane. To jak kupowanie kota w worku. Co zrobisz jak okaże się, że rama jest przekoszona a wcześniej tego nie zauważyłeś? No i całkowity koszt remontu jakoś też nie przemawia za tym egzemplarzem. Poszukaj czegoś od klubowiczów/forumowiczów - na pewno znajdziesz coś bardziej godnego uwagi.
_________________ XL 650V 2000
|
|
|
|
 |
|
mikolaj
zgłębiacz wskaźników
Dołączenie: 20.06.2010, 13:30 Posty: 44 Miasto: Praszka
|

29.07.2010, 23:42 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
przekalkulowałbym to jeszcze w drugą stronę - czy warto za tą kasę kupić i ewentualnie na części przeznaczyć - wtedy wydaje mi się że odzwierciedlenie ceny będzie bardziej wiarygodne...
z serii ciemnych żartów: - Panie majster to ile mnie ten remont wyniesie? - Tak jak zawsze 2x tyle co uzgodnione na początku!
kupiony?
_________________ dobry furman w miejscu nawraca... to nie prędkość zabija tylko jej gwałtowna utrata...
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

05.08.2010, 15:25 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
kupiony i jestem b zadowolony . mikolaj raczej się z Tobą nie zgodzę. Części które kupiłem i jeszcze muszę kupić nie są drogie. Co do reflektora jest ok zrobię inny sam ze świateł akcesoryjnych. A inne rzeczy jak np. wymiana oleju filtrów czy pogrzebanie przy układzie hamulcowym to i tam musiał bym to robić gdybym kupił motocykl cały od kogoś. Co do regulacji silnika sam to zrobię mam książkę serwisową więc nie ma problemu. Silnik chodzi świetnie tylko wole to zrobić dla pewności bo podejrzewam że od nowości tego nikt nie robił. Podeśle fotki jak będzie gotowy. Na razie to wysyłam te: 3 dzień pracy:   Trochę rozbebeszony bo zdjąłem kierownice i tak to wisi wszystko.
|
|
|
|
 |
|
mazi
emzeciarz agroturysta
Dołączenie: 22.06.2008, 18:33 Posty: 292 Miasto: Wwa
|

05.08.2010, 15:54 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Brawo! Gratuluje podejscia! Nie sluchaj tego co mowia koledzy wyzej. Dlub dalej. Zycze owocnej wspolpracy z rannym Trampkiem  Pozdrawiam, Mateusz
_________________ Jestem Polakiem i jestem z tego dumny !
|
|
|
|
 |
|
mikolaj
zgłębiacz wskaźników
Dołączenie: 20.06.2010, 13:30 Posty: 44 Miasto: Praszka
|

06.08.2010, 13:40 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
suchyqwe-> nie masz się ze mną co nie zgadzać ponieważ nie odradzałem zakupu tylko radziłem żeby w razie "w..." przeliczyć to co jest całe i czy da się to sprzedać w przypadku kiedy na przykład z przyczyny wady ukrytej koszta wzrosną...
Sam lubię pomajsterkować i wychodzę z założenia, że jak już się ktoś decyduje na zakup po szlifie to lepiej żeby było widać co jest do zrobienia a nie zrobiona fuszerka...
Tymczasem gratulacje zakupu bo to naprawdę świetne sprzęty...
_________________ dobry furman w miejscu nawraca... to nie prędkość zabija tylko jej gwałtowna utrata...
|
|
|
|
 |
|
graphia
rozmawiający z silnikiem
Dołączenie: 18.06.2008, 23:54 Posty: 420 Miasto: Bielsko-Biała
|

06.08.2010, 13:45 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Będzie fajna machina.... przynajmniej nie będziesz się zastanawiał czy nie kupiłeś jakiegoś dzwona  a i będziesz miał jedynnego w swoim rodzaju.... 
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

06.08.2010, 16:40 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Właśnie siedzę w garażu i dłubię... mała przerwa Zostanie mi na pewno kilka dobrych części a nawet już mam.
Owiewki mi już doszły, muszę kupić jeszcze szybę i kupić/zrobić reflektor. No i kilka poprawek i malowanie.
Wymieniłem prawego seta od podnóżków bo jest skrzywiony i pęknięty ale jak się go obetnie to do jazdy solo jest ok.(jakby ktoś chciał wjechać w las a bał się o swój dobry)
Mam także dźwignię hamulca tylnego, cała dobra wraz ze dźwignią do pompy i wyłącznika świateł stop.
Oraz podnóżek kierowcy i pasażera (prawe) dobre, bolce są. (Podkładki i zawleczki też ale lepiej je wymienić bo stare)
Jakby ktoś chciał to proszę o kontakt na PW jestem pewien że się dogadamy.
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

29.08.2010, 23:36 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Pisze co dalej z moim trampkiem... Prawie gotowy juz jest. Mam wszystkie owiewki szybe . Po jezdzie probnej okazalo sie ze nie dzialal mi predkosciomierz ale szybki zabieg czyszczenia przekladni i malej naprawie zebatki zalatwil sprawe. Zagieta byla tez obudowa wentylatora chlodnicy ale to tez zaden problem kilka udezen mlotka i zrobione. Lampa. Nie stracilem jeszcze rozumu zeby kupic nowa lampe u Hondy za 2,5 tys. Kupiłem 2x lempa soczewkowa akcesoryjna jedna za 150 zł. Zrobiłem do nich mocowanie z regulacja w 2 plaszczyznach i swieci doskonale. Jeszcze zrobic tylko maskownice na przod tam gdzie lampa zeby to jakos wygladalo ale to tylko pogiac aluminiowa blaszke i gotowe. Zrobilem takze stopke centralna. Mam do nie narazie tylko jedno ale bo zalozylem za slaba sprezyne ale to rozwiaze wlozenie do niej jeszcze jednej sprezyny krora mam juz kupiona. Trzeba wymienić żarówkę w zegarach bo się lewa strona nie pali. Mysle jeszcze nad paroma dodatkami typu wyłącznik przy stopce bocznej, gmolami, dodatkowymi halogenami, i włącznikiem obu tylnych kierunkowskazów zeby można było"mrugnąć" , "podziękować". Jeszcze pomalować jechać na przegląd, rejestracja i ubezpieczenie i można śmigać. 
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

30.08.2010, 15:50 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
Reflektor prawie gotowy. umieszczam zdjęcia na picasie viewtopic.php?f=14&t=5389
|
|
|
|
 |
|
Nowy
dwusuwowy rider
Dołączenie: 07.05.2009, 07:12 Posty: 178 Miasto: Łódź
|

30.08.2010, 15:57 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
2:10? spać nie możesz? 
_________________ xl600v '94 _____________ http://www.myspace.com/intercontinentalrock
|
|
|
|
 |
|
suchyqwe
romeciarz
|

30.08.2010, 17:34 Re: Poszukuje kilku części do trampka 650
gdzie jest 2:10 chyba masz zla strefe zasowa na forum wybrana 
|
|
|
|
 |
|